La Mort de César, Jean-Léon Gérôme

Yhdysvallat käy parasta aikaa voimakasta hybridisotaa Venezuelaa vastaan. Aikooko Washington aloittaa sotilaallisen intervention Maduron hallintoa vastaan nyt maaliskuun aikana?

Eugene Abramoff kirjoittaa siitä, kuinka Yhdysvallat seuraa tietäen tai tietämättään muinaisen Rooman kalenteria, jossa maaliskuu oli omistettu Marsille, roomalaiselle sodan jumalalle. Roomalaisille maaliskuu merkitsi \”aikaa aloittaa uudet sotatoimet\”. Roomalaisen kalenterin Idus Martii, maaliskuun idus, oli myös juonittelun ja vallanvaihtojen aikaa: Cassiuksen ja Marcus Junius Brutuksen johtama salaliitto murhasi tuolloin Julius Caesarin.

Lähihistoriassa maaliskuu on ollut Pentagonin ja sotilasliitto Naton operaatioiden aikaa. Suomessakin maavoimien paikallispuolustusharjoituksia on suoritettu tässä kuussa, ja Suomi osallistuu Ruotsin maavoimien Northern Wind 2019-harjoitukseen Norrbottenissa Pohjois-Ruotsissa 18.–27. maaliskuuta. Myöhemmin keväällä alkavat Sodankylässä Yhdysvaltojen johtamat massiiviset Bold Quest-harjoitukset. Ulkomaisia joukkoja odotetaan saapuvan kaikkiaan noin 1500 osallistujaa 20 maasta ja Natosta. Suomi on vallanpitäjien tuella salakavalasti liitetty mukaan Yhdysvaltojen ja Naton sotatoimiin.

Lukuun ottamatta poikkeuksia, kuten Afganistanin sota (joka alkoi lokakuussa 2001) ja elokuun 2. päivä 1990 aloitettu Persianlahden sota, kaikki keskeisimmät Yhdysvaltojen, Naton ja sen liittolaisten sotilasoperaatiot aina Vietnamin sodasta lähtien, on kuitenkin aloitettu maaliskuussa.

Abramoff spekuloi, \”jumaloivatko\” lännen sota-arkkitehdit Marsia, roomalaista sodan jumalaa? Maaliskuun 23. päivä (joka sattuu yhteen myös kevään alkamisen kanssa), oli päivä, jolloin roomalaiset juhlivat uusien sotilaskampanjoiden alkamista. Tuo aika tunnettiin juhlistaan, joista käytettiin nimitystä Tubilustrium, jolloin Mars-jumalaa ylistettiin riehakkaissa pidoissa.

Yhdysvaltojen kongressin antamalla Tonkininlahden päätöslauselmalla presidentti Lyndon B. Johnson sai valtuudet osallistua Vietnamin sotaan maaliskuun 8. päivä vuonna 1965. 3500 merijalkaväen sotilasta siirrettiin tuolloin etelä-Vietnamiin, mikä merkitsi Yhdysvaltojen maasodan alkamista. Tämäkin sota alkoi Yhdysvaltojen keksimällä syyllä, mutta ei siitä enempää tässä yhteydessä.

Naton sota Jugoslaviassa aloitettiin myös maaliskuussa, 24. päivä vuonna 1999. Yhdysvaltojen asevoimien käyttämä koodinimi pommituskampanjalle oli operaatio \”Ylevä Alasin\”, ja se kesti vuoden 1999 maaliskuusta aina kesäkuun 10. päivään asti.

Irakin sota aloitettiin maaliskuun 20. päivä Bagdadin aikaa vuonna 2003. Yhdysvaltojen ja Naton johtama invaasio oikeutettiin epäilyllä Irakin hallussa olevista joukkotuhoaseista. Jälleen epäily osoittautui keksityksi tekosyyksi hyökkäykselle ja Saddam Husseinin suistamiseksi vallasta. Ei ole liioiteltua väittää, että kaikki Yhdysvaltojen ja Naton aloittamat sotatoimet ovat perustuneet valheelle.

Yhdysvaltojen ja Naton salainen sota Syyriaa vastaan aloitettiin 15. maaliskuuta vuonna 2011, jolloin islamistipalkkasoturit ja kuolemanpartiot lähetettiin Jordanin vastaisella rajalla olevaan Daraan kaupunkiin. Terroristit osallistuivat tuhopolttoihin sekä siviilien surmaamiseen. Tätä terroristien hyökkäystä tukivat alusta asti Yhdysvallat, Nato ja sen Persianlahden kätyrit: Saudi-Arabia ja Qatar. Lännen media kirjoitti tietenkin \”sisällissodasta\”.

Nato suoritti \”humanitaarisen väliintulon\” myös Muammar Gaddafin johtamassa Libyassa. Libyan pommittaminen alkoi maaliskuun 19. päivä vuonna 201. Naton sotilaskoneet moukaroivat Libyaa herkemättä maaliskuusta alkaen seitsemän kuukauden ajan. Libya siirtyi länsiliittouman veristen operaatioiden historiaan. Pakolaiskriisi, orjakauppa ja yhä jatkuva epävakaus alueella olivat seurausta tästä Mars-jumalalle otollisesta operaatiosta.

Maaliskuun 25. päivä vuonna 2015, kansainvälinen Saudi-Arabian johtama koalitio aloitti Yhdysvaltojen tuella ilmaiskut huthikapinallisia vastaan Jemenissä. Siitä lähtien maata on runneltu armottomasti, ja Jemenin sota on pahimpia yhä jatkuvia humanitaarisia katastrofeja tässä ajassa.

Lopuksi vielä takaisin Venezuelaan. Viimeisimmät lausunnot antavat ymmärtää, että Pentagonilla on jo olemassa suunnitelma suoraan sotilaalliseen interventioon Venezuelassa. Varapresidentti Pence kertoi tästä Lima-ryhmän kokouksen yhteydessä Bogotassa helmikuun 25. päivä. Erilaisia skenaarioita on tarkasteltu. Pencen sanoin, \”kaikki vaihtoehdot ovat pöydällä\”.

Tällä välin Yhdysvallat on lähettänyt erikoisjoukkojaan Kolumbiaan. Yhdysvaltojen ilmavoimat ovat tehneet \”tiedustelulentoja\” Venezuelan rannikolla \”keräten salaisiksi luokiteltuja tiedustelutietoja\”. Vaikka Yhdysvallat on \”sotavalmiudessa\”, ei ole vielä tietoa, siirtyykö Yhdysvallat suoriin sotatoimiin. Presidentti Maduron mukaan Trumpin hallinnon masinoima kyberhyökkäys aiheutti viime viikon sähkökatkokset. Viime lauantaina 15 munuaissairautta sairastaneen ihmisen kerrottiin kuolleen, koska he eivät saaneet dialyysihoitoa maan sähkökatkojen takia. Jälleen veriuhreja sodan jumalan alttarille.

Olipa Abramoffin spekuloinneissa perää tai ei, maaliskuun idus, Idus Martii, tuo joka tapauksessa nykyajassa esiin Yhdysvaltojen ja Naton sodankäynnin, sekä erilaiset juonittelut, salaliitot ja vallanvaihto-operaatioiden suunnitelmat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s