Facebookissa on kerrottu keltaliivien uudesta mielenosoituksesta, jonka tapahtumapaikka on Lyonissa, Ranskassa, Rothschildien omistaman pankin edessä tänään keskiviikkona 9. tammikuuta.

\”Tämä on hyvä aloite\”, eräs protestoijista totesi sosiaalisessa mediassa. \”Vihdoinkin me osoitamme mieltä todellisia velkaorjuuttajia, eikä ainoastaan heidän käskyläisiään, vastaan.\”

Pankkiprotestin merkitys juontaa juurensa Ranskaa jo neljäkymmentä vuotta vaivanneeseen yksityiseen pankkijärjestelmään. Ranskan hallitus ottaa lainaa yksityisiltä pankeilta ja joutuu maksamaan korkeaa korkoa, jolloin maa velkaantuu.

Eri lähteiden mukaan keltaliivimielenosoittajat suunnittelevat nyt \”pankkikierrosta\”. He yllyttävät myös kaikkia ranskalaisia nostamaan euronsa pois pankeista. Näin radikaaleilla toimilla olisi mahdollisuus halvaannuttaa koko maa ja ehkä jopa romahduttaa euro.

Ranskan poliittinen- ja talouseliitti, yhdessä lobbausjärjestöjen kanssa, on erittäin huolestunut keltaliiveistä. Mielenosoittajat ovat tuoneet esiin presidentti Macronin Rothschild-yhteydet, ja juutalaisomisteiset lehdet ovat jo kirjoitelleet mielenosoittajien \”antisemitistisestä retoriikasta\”, näiden puhuessa avoimesti \”juutalaispankkiireista ja heidän käskyläisistään\”.

Mitähän Rothschild-suvun Ranskassa asuva nykyinen päämies, David de Rothschild, tuumii keltaliiveistä? Kirjoitin hänestä jo aiemmin, kun hän totesi haastattelussa, ettei kansa saisi päättää esimerkiksi maansa euroerosta. Myös Englannissa asuva Jacob Rothschild on ollut huolissaan \”talousnäkymistä\”. 

Keltaliiveillä on ainakin nyt oikea osoite ja toimintasuunnitelma: taistella ylikansallista rahavaltaa vastaan. Odotettavissa on varmasti myös lisää aktivistien pahoinpitelyjä ja pidätyksiä (joidenkin arvioiden mukaan tuhansia mielenosoittajia on jo pidätetty eri protestien yhteydessä) poliisivaltioksi muuttuvassa Ranskassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s