Presidentti Recep Tayyip Erdoğan

Puheessaan paikallisille viranomaisille keskiviikkona, Turkin presidentti Erdoğan syytti liikemies George Sorosia avunannosta vangitulle turkkilaiselle liikemiehelle ja aktivistille, Osman Kavalalle, jota syytetään yrityksistä kaataa Turkin hallitus.

Viime viikolla neljätoista turkkilaista tutkijaa ja aktivistia pidätettiin yhteydenpidosta vankilassa istuvan Kavalan kanssa. Erdoğanin mukaan Kavala on Sorosin rahoittamana tukenut terrorismia ja mielenosoituksia Turkissa. Erdoğan syytti Sorosia Istanbulin Gezi-puiston vuoden 2013 mielenosoituksista, jotka olivat yksi Erdoğanin valtakauden suurimmista haasteista.

Erdoğanin mukaan vangittu Kavala on \”Sorosin edustaja Turkissa\”. Kavala on odottanut oikeudenkäyntiä vankeudessa jo vuoden. \”Ja kenelle hän tekee töitä?\”, Erdoğan kysyi retorisesti ja jatkoi: \”kuuluisalle unkarinjuutalaiselle, George Sorosille, joka lähettää ihmisiä eri puolille maailmaa aiheuttamaan epäjärjestystä ja repimään kansakuntia rikki. Hän käyttää valtavat määrät rahaa tätä tarkoitusta varten\”, Erdoğan totesi.

Erdoğanin sanat toivat mieleen Unkarin pääministeri Viktor Orbánin retoriikan. Molemmat miehet tuntevat Sorosin ennestään. Orbán on myös kehunut Erdoğania Turkin \”vakaudesta\”. Orbánin hallinto on useaan otteeseen ilmaissut, ettei se hyväksy miljardööri Sorosin sponsoroimien kansalaisjärjestöjen toimintaa, syyttäen Sorosia puuttumisesta entisen itä-Euroopan kotimaansa asioihin globalisaation ja laittoman maahanmuuton edistämiseksi. Orbánin ja Erdoğanin mielestä Soros rahoineen on monien epävakauttamisyritysten takana. CIA:ta ei sentään mainittu, vaikka silläkin on sormensa pelissä.

Kesäkuussa Unkarin viranomaiset hyväksyivät \”Pysäytä Soros\”-lakipaketin, jonka mukaan laittomien siirtolaisten avustaminen voi johtaa vankeustuomioon. Nyt kun Erdoğanin välit Yhdysvaltoihin ovat rakoilleet, on hänkin uskaltautunut syyttämään Sorosia. On syytä muistaa, että Soros on kuitenkin vain laajemman globalistieliitin yksi julkinen kasvo. Erdoğan tietää, että hänet yritetään syrjäyttää vallasta. Jos tämä saa Turkin tosissaan siirtymään Euraasian leiriin, sen parempi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s