Iranin laivasto jatkaa läsnäoloaan kansainvälisillä vesillä maan etujen suojelemiseksi, Iranin asevoimien varakomentaja, kontra-amiraali Mahmoud Mousavi on sanonut.

Hän lisäsi, että Iranilla on vahva laivasto, jonka tulisi säilyttää jatkuva läsnäolo vesillä. Mousavi totesi myös, että islamilainen tasavalta on valmis lähettämään laivastoaan tarpeen vaatiessa Atlantin valtamerelle, kuten se on tehnyt aiemminkin.

Iranin laivasto on lisännyt läsnäoloaan kansainvälisillä vesillä suojellakseen merivoimien reittejä ja tarjoamalla turvaa kauppa-aluksille ja säiliöaluksille. Kansainvälisten merirosvouksen vastaisten toimien mukaisesti, Iranin merivoimat ovat partioineet säännöllisesti Adeninlahdella marraskuusta 2008 lähtien.

Mousavin mukaan Iran on onnistunut saavutuksissaan islamilaisen vallankumouksen alusta saakka epäinhimillisistä pakotteista huolimatta, korostaen, että \”pakotteet eivät ole koskaan onnistuneet estämään tasavallan kehitystä\”. Näin on jatkunut jo neljäkymmentä vuotta.

Amiraali vakuutti myös, että Iranin asevoimat jatkavat puolustusteknologiansa ja laitteistonsa päivittämistä. Mousavin mukaan islamilainen tasavalta on edistynyt merkittävästi asevoimiensa kehittämisessä. Iranin armeijaa varustava kansallinen puolustusvälineteollisuus on saavuttanut tietynasteisen omavaraisuuden tärkeän armeijakaluston valmistuksessa.

Iranin asevoimat kertoo suojelevansa maan öljytankkereita kaikkia uhkia vastaan, jotta ne voivat jatkaa vesiväylien käyttämistä, Mousavi sanoo. Lausunto on vastaus Yhdysvaltojen erityisedustaja Brian Hookin väitteelle, jonka mukaan Iranin öljytankkerit ovat \”kelluva uhka\” satamille ja kanaville.

Hook uhkaili tyypilliseen amerikkalaiseen tapaan, että ne maat ja satamaoperaattorit, jotka helpottavat Iranin \”laitonta toimintaa\”, saattavat kohdata ikäviä seurauksia. Hookin mukaan Iran toimittaa miljoonia barreleita öljyä myös Syyriaan tukeakseen presidentti Bašar al-Assadia. Yhdysvallat on ilmoittanut aikovansa laskea Iranin öljyviennin nollaan.

\”Me pysymme vapaina ja itsenäisinä, emmekä kumarra Yhdysvaltojen edessä\”, Iranin presidentti Rouhani sanoi maanantaina pitämässään puheessa. Rouhani lupasi, että Iran jatkaa raakaöljyn myyntiä, lujittaen muutenkin siteitään naapurimaihinsa, kuten Turkkiin, Azerbaidžaniin ja Irakiin.

Iranin ulkoministeri Javad Zarif puolestaan sanoi Venäjän olevan tärkeä kauppakumppani, mutta myös poliittinen liittolainen. Iranin suhteet Venäjään ovatkin nykyään korkeimmillaan. Yhdysvaltojen asettamat pakotteet yhdistävät lännen vastaisia voimia; tämä vaikuttaa merkittävästi myös Euraasian integraatioon. Olisiko Trump sittenkin Venäjän agentti?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s