Yhdysvaltojen ääliömäinen ulkoministeri Mike Pompeo toivoo, että Iranin kansa tulee uusien pakotteiden ansiosta kärsimään ennen pitkää nälkää ja syrjäyttää sitten tuskissaan nykyiset valtaapitävät, antaen tietä amerikkalaiselle hegemonialle (aivan kuten Irakissa, Libyassa ja Afganistanissa?).

Iranin islamilainen tasavalta tukee Syyrian presidentti Assadia, vastustaa Israelin laajentumispyrkimyksiä ja ylipäänsä angloamerikkalaisjuutalaisen globalistieliitin hegemoniaa Lähi-idässä, joten tietysti se yritetään tuhota, persialaisesta sivilisaatiosta viis. Iran on myös alkanut lähentyä Euraasiaa.

Pompeo jatkaa tyypillisellä amerikkalaisella tappolinjalla. Hillary Clinton totesi kunnon psykopaatin tavoin Libyan Gaddafin murhasta, \”me tulimme, näimme, ja hän kuoli\”. Hillaryn hyvä ystävä, Madeleine Albright, joka toimi Bill Clintonin hallinnon ulkoministerinä, totesi 60 minuuttia-ohjelmassa, että puolen miljoonan nälkään ja sotaan kuolleen irakilaislapsen menetys \”oli sen arvoista\”. Mikään uhraus ei ole liikaa, kun kyseessä ovat Yhdysvaltojen ulkopoliittiset tavoitteet.

Iran on harvoja Lähi-idän maita, jotka yhä vastustavat Yhdysvaltojen ja alati laajentuvan Israelin hegemoniapyrkimyksiä alueella. Pompeon on turha tekopyhästi kysellä \”mitä iranilaiset haluavat\” ja esittää olevansa Iranin kansan puolella. Yhdysvaltojen masinoimat väkivaltaiset arabikeväät ja värivallankumoukset ovat hyvin paikallisten tiedossa. Toista kertaa Iran ei anna amerikkalaisten nukkehallitsijoiden, kuten šaahi Pahlavin, nousta valtaan.

Mitä tulee Yhdysvaltojen asettamiin talouspakotteisiin, Iranin kerrotaan kuljettavan yhä öljyä asiakkailleen. Iranin lipun alla matkaavat öljytankkerit ovat muuttuneet \”aavelaivoiksi\” sammuttamalla niiden sijainnin ilmoittavat transponderit. Öljykuljetusten seuranta on vaikeutunut ja barreleiden määräkin jää hämärän peittoon.

Aavekuljetukset ovat osoittautuneet yllättävän tehokkaiksi: Sputnik-verkkolehden haastattelussa öljysäiliöalusten TankerTrackers-seurantapalvelun perustaja Samir Madani kertoi vaikeuksista pitää Iranin laivoja seurannassa. He ovatkin joutuneet turvautumaan satelliittipaikannukseen yrittäessään seurata iranilaisia ​​aluksia. Iranilla on yli kolmekymmentä alusta Persianlahden alueella.

Tällä välin Euroopan unionin luoman SPV-maksujärjestelyn (Special Purpose Vehicle), joka on varta vasten suunniteltu kiertämään Yhdysvaltojen Iranille määräämiä pakotteita, pitäisi helpottaa iranilaisen raakaöljyn ostajien maksujärjestelyjä. Iranin presidentti Hassan Rouhani on sanonut, että Iran uhmaa Yhdysvaltojen asettamia pakotteita ja jatkaa edelleen öljytoimituksia. Iran on Opecin (öljynviejämaiden yhteistyöorganisaatio) kolmanneksi suurin öljyntoimittajamaa.

Yhdysvallat on yrittänyt saada Iranin kaaoksen valtaan jo 70-luvulta lähtien. Sionistinen Israel, Iranin verivihollinen, sekä muut Lähi-idän vasallivaltiot, tukevat tätä päämäärää. Mutta voimasuhteet saattavat muuttua. Jopa Turkki, Yhdysvaltojen ja Naton kumppani, on nykyään Iranin puolella, samoin Venäjä ja Kiina. Euroopan unioni haluaisi myös jatkaa yhteistyötä ja kaupankäyntiä Iranin kanssa, mutta katsotaan nyt, miten Yhdysvaltojen uhkailu ja pakotepolitiikka puree. Toivottavasti Iran selviää ja Yhdysvallat häviää aloittamansa uhkapelin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s