Matteo Salvini Moskovan Punaisella torilla

Siinä missä Suomen kansallismieliset Airiston helmi-operaation jälkimainingeissa pyrkivät kilpailemaan lähinnä siitä, kuka on suhtautunut Venäjään vihamielisimmin, Euroopan kansallismielisten ministeritason mies, Italian Matteo Salvini, tuomitsi eilisellä Moskovan matkallaan lännen pakotteet Venäjää vastaan \”hulluutena\”, koska ne vahingoittavat Italian liike-elämää.

\”Tunnen olevani kuin kotonani täällä\”, sanoi Salvini vieraillessaan Moskovassa keskiviikkona 17. lokakuuta. Salvini on vuosien varrella matkustanut usein Venäjälle. \”Tulen käymään täällä, koska olen vakuuttunut siitä, että talouspakotteet ovat taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti absurdeja\”, sanoi tämä Italiassa suositun Lega-puolueen johtaja, sisäministeri ja varapääministeri.

Hänen kommenttinsa saivat lämpimän vastaanoton venäläisistä ja italialaisista liikemiehistä koostuvassa tapaamisessa. Salvini sanoi, että ihannetilanteessa hänen liikemiesyleisönsä olisi tekemässä bisnestä, ja hän voisi keskustella antiterrorismista, tietoturvallisuudesta, ja muista asioista venäläisen kollegansa kanssa.

\”Kuulimme, että Eurooppa haluaa nopeuttaa asioita automaattisella sanktioiden jatkamisella kuulematta jäsenmaiden mielipidettä asiaan\”, Salvini sanoi yleisölleen. \”Jos he pyytävät meitä nielemään asian tällaisenaan, me yksinkertaisesti sanomme ei\”, hän vakuutti. Koko sanktiojärjestelmässä ei ole Salvinin mukaan \”mitään järkeä eikä myönteistä vaikutusta\” ja ne \”tulevat loppumaan kuuden kuukauden, vuoden kuluttua, en tiedä\”, Salvini pohti.

Salvinin toimisto sanoo sisäministerin vierailleen Moskovassa keskiviikkona \”yksityismatkalla\”. Hän on vieraillut Venäjällä viimeksi heinäkuussa. Salvini on lännen tyrmistykseksi esitellyt myös Putin-paitaa Moskovan Punaisella torilla. Italialainen ministeri käy Moskovassa ueammin kuin presidentti Niinistö, vaikka Suomi on Venäjän naapurimaa, eikä Salvinilla sisäministerinä ole ulkopoliittista tehtävää hoidettavanaan.

Italian pääministeri Giuseppe Conte seuraa Salvinia virallisella vierailulla Moskovaan 24. lokakuuta, jolloin hänen odotetaan tapaavan Venäjän hallintoviranomaisia ja luultavasti myös presidentti Vladimir Putinin. Italia pyrkii Venäjä-yhteyksillään ajattelemaan oman maansa taloutta ja hyvinvointia, välittämättä EU:n tai Yhdysvaltojen paheksunnasta; näin tulisi Suomenkin tehdä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s