Naton strategisen viestinnän osaamiskeskukseen siirtynyt valtioneuvoston ex-johtaja Markku Mantila sanoo haastattelussa, että ”Venäjä pyrkii vaikuttamaan Suomen eduskuntavaaleihin somen kautta”. Venäjä haluaa ”luoda epäjärjestystä [suomalaiseen] yhteiskuntaan, etäännyttää Suomea EU:sta ja pitää meidät Naton ulkopuolella”, Mantila luettelee Venäjän syntilistaa kunnon länsipropagandistin tavoin.

Mantila ei tietenkään ole oikeasti huolissaan tapahtumien kulusta, kaikkihan on mennyt lännen isäntien suunnitelmien mukaisesti. Eduskunnassa ei myöskään ole yhtään Venäjä-mielistä puoluetta, joten Venäjän vaikuttaminen vaaleihin olisi aika turhaa. Äänestäjille tarjotut vaihtoehdot ovat kaikki enemmän tai vähemmän Nato- ja länsimielisiä, joten koko Venäjä-hysteria on laskelmoitua ”informaatiovaikuttamista” Mantilan ja natottajien taholta. En ryhdy edes arvailemaan, mikä rooli Suomessa toimivalla, ”lainkäytöllisesti koskemattomalla” Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksella, on tässä kaikessa.

Hallitus sekä valtamedia lietsovat myös tehokkaasti Venäjä-vihaa ja pelottelevat kansalaisia sillä, että EU-vastaisuus, kansallismielisyys ja maahanmuuttokriittisyys ovat itse asiassa putinistien ja Venäjän trolliarmeijan hommia. Jos olet hitusenkaan kansallismielinen, olet siis joko Venäjän laskuun toimiva ”vaikuttaja-agentti”, tai muuten vain hyödyllinen idiootti, joka ei ymmärrä, kuten feikkiopposition Amerikkaa fanittavat perussuomalaiset, että Suomen on parempi olla uskollinen Yhdysvalloille ja ”länsimaiselle arvoyhteisölle”. Ja toki myös ”botit” pyrkivät manipuloimaan suomalaisia netissä 24/7.

Surkuhupaisin kohta Mantila-jutussa kuuluu näin: ”informaatiovaikuttamisen huolestuttavin päämäärä on pyrkimys tuhota kansallinen tarina.” Minkähän maan ”kansallista tarinaa” Nato ja amerikkalaistaminen ei olisi pyrkinyt tuhoamaan? Kaikenlainen nationalismi tuntuu olevan syvässä ristiriidassa Naton ja Yhdysvaltojen doktriinien kanssa. Jospa kysytään kansallismielisiltä serbeiltä, jotka Nato pommitti demokratiaan Clintonin ollessa Yhdysvaltojen presidentti?