Lauantaiaamuna Iranissa, Ahvāzin kaupungissa, sotilasparaati joutui terroristisen hyökkäyksen kohteeksi. Iranilaisen Fars-uutistoimiston mukaan kaksi moottoripyörillä liikkunutta miestä suoritti iskun, mutta on myös puhuttu neljästä tekijästä.

Alustavien tietojen mukaan puolet kuolonuhreista oli Iranin vallankumouskaartin jäseniä. Osa kuolleista ja haavoittuneista oli sotilasparaatia seuraamaan tulleita siviilejä, paikalla oli myös naisia ja lapsia. Hyökkäyksessä kuoli Iranin valtiontelevision mukaan 29 ihmistä, haavoittuneita on 60, osa kriittisessä tilassa.

Länsivaltojen ja Israelin tukema terroristijärjestö Isis sekä paikallinen arabiterroristijärjestö ovat molemmat ilmoittaneet tehneensä iskun. Iranin armeijan tiedottaja puolestaan sanoi, että hyökkääjät oli kouluttanut \”kaksi Persianlahden maata\”. \”He eivät ole Isisistä tai Iranin islamilaista järjestelmää vastaan taistelevista tahoista, mutta he ovat yhteydessä Yhdysvaltoihin ja Israelin tiedustelupalvelu Mossadiin\”, armeijan tiedottaja sanoi iranilaiselle valtion uutistoimistolle IRNA:lle.

Iranissa on ollut viime vuosina ulkopuolelta ohjattuja levottomuuksia, yrityksiä saada aikaan \”arabikevään\” tai \”värivallankumouksen\” tapainen ilmiö, mutta tuloksetta. Terrori-iskut ovat olleet Iranissa harvinaisempia, mutta viimeisin suurempi isku tapahtui kesäkuussa 2017, kun Isisin hyökkäys Teheranissa vaati 18 ihmisen hengen. Iranin hallinnon mukaan hyökkäysten taustalla ovat lännen tiedustelupalvelut, sekä Israel ja Saudi Arabia.

Samana päivänä kun Ahvāziin iskettiin, presidentti Donald Trumpin henkilökohtainen lakimies Rudy Giuliani puhui Iran-Amerikka-yhteisöjen liiton tilaisuudessa New Yorkissa. Liitto vastustaa Teheranin hallintoa ja tiettävästi tukee Kansan mujahedin-järjestön toimintaa, jolla taas ei ole lainkaan kannatusta Iranissa asuvien kansalaisten keskuudessa. Giuliani kehui Iranin hallituksen kaatuvan pian. Hänen mielestään Yhdysvaltojen asettamat massiiviset talouspakotteet johtavat \”onnistuneeseen vallankumoukseen\” Iranissa. Myös Trumpin ulkoministeri, Mike Pompeo, uhkaili Irania aiemmin.

Valtamedian julkaisuissa mainitaan, että Giulianin kommentit ovat \”ristiriidassa Trumpin hallinnon virallisen linjan kanssa\”, mutta tällainen hiustenhalkominen ei ole kovin uskottavaa, sillä Trump itse on kritisoinut Irania ja veti Yhdysvallat pois jo aiemmin sovitusta ydinsopimuksesta. Myös Trumpin lähipiiri koostuu vallanvaihtoa kannattavista neokonservatiivisista sotahaukoista, joten juuri mikään ei ole Yhdysvaltojen ulkopolitiikassa muuttunut. Kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton on jo vuosia hokenut samaa kuin Giuliani.

Yleensä Isisin tai muiden tekemien terroristi-iskujen jälkeen sosiaalinen media ja lehdet ovat täynnä kirjoituksia, rukouksia uhrien puolesta ja iskujen tuomitsemisia. Toisin on, kun isku kohdistui nyt Iraniin. Lännen tekopyhät humanistit eivät sure, eivät sytyttele kynttilöitä, eivät vaihda Iranin lippua profiilikuvakseen, eivätkä vaadi terroristeja tilille veriteoistaan. Jos isku olisi tehty New Yorkissa, Berliinissä, Pariisissa, tai vaikkapa Helsingissä, olisi tilanne toinen.

Arvaan jo ihmettelyn, \”miksi tukea islamilaista tasavaltaa, joka on niin autoritaarinen ja länsimaisten arvojen vastainen\”? En ryhdy toistamaan itseäni, vaan kehotan ihmettelijää lukemaan aiemmat kirjoitukseni Iraniin liittyen, erityisesti Iran lännen hegemonian esteenä sekä Vallanvaihto Iraniin?.  Yhdysvaltojen johtamien globalistien hegemoniaa vastustava taas ymmärtää, miksi on oikein tukea suvereenia Irania, samoin kuin myös Syyriaa, lännen vallanvaihtoyrityksiä ja Israelin aggressiivisuutta vastaan.

Enemmistö Iranin kansasta ei kannata vallanvaihtoa, eikä halua lännen sotkeutuvan Iranin sisäisiin asioihin. Sen sijaan länsimaat ja Israel, omista geopoliittisista ja taloudellisista intresseistään johtuen, kuvittelevat olevansa oikeutettuja tuhoamaan kokonaisia kulttuureita. Ylimielistä Rudy Giuliania ei varmasti haittaisi, vaikka Iran kokisi Libyan synkän kohtalon. Sinisilmäinen länsihumanisti, joka väittää Iranin tarvitsevan \”vapautta\” ja \”demokratiaa\”, ei ymmärrä millaiset panokset ovat pelissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s