Vaikka Macron on eurofederalisti, joka ajaa globalistien agendaa mitä tulee maahanmuuttoon ja unionin integraatioon, hän pudotti melkoisen pommin Suomen vierailullaan sanottuaan haluavansa Venäjän mukaan eurooppalaiseen puolustusyhteistyöhön. Kun valtamedia oli ensin suitsuttanut Ranskan ihmepoikaa, hän menee sitten ja sanoo jotain, mikä varmasti ärsyttää Yhdysvaltojen hegemonialle kuuliaisia suomalaisia.

Macron, samoin kuin Merkel ja Heiko Maas aiemmin, ovat todenneet ettei Eurooppa voi enää luottaa Yhdysvaltoihin, ja siksi he ajavat nyt entistä avoimemmin Eurooppaan myös omaa puolustusta. Sauli Niinistö suhtautui tietenkin nihkeästi Macronin ajatukseen, ja nosti esiin kuluneet fraasinsa Ukrainasta ja Krimistä. Niinistö, kuten koko Suomen ulkopoliittinen johto, on niin tiukasti Yhdysvaltojen talutusnuorassa, että ajatus Euroopan ja Venäjän lähentymisestä on näille atlantisteille miltei mahdoton.

”Meidän pitää päivittää näkemystämme Venäjän osalta, olemme jääneet hieman tällaisiin virheisiin ja väärinkäsityksiin kiinni”, Macron sanoi tiedotustilaisuudessa Niinistön julmistellessa vieressä. ”Meidän on oltava realisteja ja mentävä eteenpäin”, Macron lisäsi. Hänen mukaansa strateginen yhteistyö Venäjän kanssa ”edistäisi Euroopan vakautta”. Macron korosti, että Eurooppa tarvitsee sekä ”strategista autonomisuutta”, että ”keskusteluyhteyttä naapureihin”. Tämä on ”Euroopan ja sen lähialueiden intressi ja etu”.

Niinistön ja muiden Amerikan ylivallan fanittajien kannattaisi kuunnella tarkemmin mitä Merkel, Macron ja muut europoliitikot sanovat. Juncker sanoi jo aiemmin, että Venäjän mustamaalaamisen on loputtava. EU:ssa tiedetään, että Yhdysvallat järjesti Ukrainassa vallanvaihdon luodakseen kriisin Venäjän kanssa. Tämän avulla Washington perusteli talouspakotteet, heikensi Euroopan ja Venäjän kaupankäyntiä, ja loi uuden kylmän sodan ilmapiirin Eurooppaan. Geopoliittisena tavoitteena Yhdysvalloilla on eristää Venäjä ja Kiina yhteistyöstä Euroopan kanssa.

Yhdysvallat ei halua menettää kontrollia, sillä se pelkää Euraasian nousua, jos EU, Venäjä ja Kiina löytävät yhteisen sävelen. Putinin ehdotus yhtenäisestä talousalueesta lienee yhä voimassa, ja Euroopassa näyttää olevan nyt halua tarttua tähän tarjoukseen. Sekä Merkel että Macron ovat keskustelleet aiemmin Putinin kanssa. Macronin mukaan yhteistyö Venäjän kanssa on mahdollista ja EU:n puolelta tahtoa siihen on olemassa. Globalistieliitin piirissä lienee puntaroitu vaihtoehtoja, joten ehkä Niinistön ja kumppaneiden kannattaisi myös uudelleenarvioida omaa asennoitumistaan.