Näyttää siltä, että Donald Trump yrittää  Yhdysvaltain presidenttinä toteuttaa republikaanipuolueen omistajan, kasinomoguli Sheldon Adelsonin ja Israelin pääministeri Benjamin Netanjahun kaikki haaveet yksi kerrallaan. Ei ihme, että hän jo vaalikampanjansa aikoihin sanoi: \”Olen parasta, mitä Israelille voisi tapahtua\”.

Suomessa media ei tätä puolta Trumpista erityisemmin käsittele, vaan se keskittyy parjaamaan häntä muista syistä. Trumpissa on varmasti jotain hyvääkin, kun liberaali valtamedia häntä niin ryöpyttää, mutta Israelin ollessa kyseessä hän on amerikkalaisille poliitikoille tyypillisillä linjoilla. Mutta tuodaanpa hieman karuja faktoja esiin, kun niitä ei myöskään Israelia kritiikittömästi sympatisoiva suomalainen, \”kristillinen konservatiivioikeisto\”, tuo omissa medioissaan julki.

Trump teki sen, mitä aiemmat presidentit vain lupailivat vaalikampanjoissaan: hän tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi ja siirsi Yhdysvaltojen suurlähetystön sinne. Samoin hän Netanjahun vaatimuksesta vetäytyi Iranin ydinsopimuksesta ja muutenkin retoriikka islamilaista tasavaltaa kohtaan koveni. Samoin Trumpin aikana talousapu palestiinalaisille on peruttu, mutta miljardien tukipaketit Israelille on kyllä maksettu.

Israelilla on nyt Trumpin kaudella Yhdysvaltojen täysi valtakirja edistää sionistien Suur-Israel-hanketta, jonka tavoitteena on tehdä Israelista Lähi-idän alueellinen suurvalta. Projektia hidastavat vain Iran, Syyria ja muutama muu taho. En tiedä, älähtäisikö ainakaan \”läntinen arvoyhteisö\”, jos Israel Yhdysvaltojen sotilaallisella tuella äkisti omisi kaikki himoitsemansa maa-alueet. Siinä missä muiden maiden täytyy pysytellä \”sääntöpohjaiseksi\” mielletyn kansainvälisen järjestyksen piirissä, Israelille annetaan erivapaus tehdä mitä huvittaa, koska holocaust.

Trump on häikäilemätön opportunisti ja politiikassaan januskasvoinen mies, mutta hän on myös Israelille uskollinen sionisti. Myös perheyhteys löytyy: Trumpin tytär Ivanka ja tämän aviomies Jared Kushner kuuluvat juutalaiseen Chabad Lubavitch-lahkoon. Vävypoika Kushner toimii myös Trumpin \”Israel-neuvonantajana\”. Yhdysvaltojen vaikutusvaltaiselle Israel-lobbylle sekä sionistirahoittaja Sheldon Adelsonille ei ole niin väliä, mitä Trump milloinkin twiittailee, kunhan Israel vain kasvaa ja voimistuu. Kristillisille sionisteille, kuten Laura Huhtasaarelle ja Sari Essayahille, tämä kaikki on jo Raamatussa ennustettu, joten hekään eivät tätä projektia vastusta.

Israel on toteuttanut aggressiivista valtauspolitiikkaa perustamisestaan lähtien, mutta vauhti on vain kiihtynyt viime vuosikymmeninä. Nyt Yhdysvalloissa on presidentti ja hallinto, joka tukee sataprosenttisesti sionistien pyrkimyksiä. Vaikka Israelin puolustajat meillä ja muualla muistavat aina propagoida, kuinka juutalaisvaltio on \”Lähi-idän ainoa demokratia\”, on se ennemminkin imperialistinen etnokratia, jonka armeijan talotuhoyksikkö hajottaa päivittäin palestiinalaisten asuntoja ja valtaa näin lisää maata laittomille juutalaissiirtokunnille. Israel olisi myös valmis lähettämään kaikki alueen ei-juutalaiset pakolaisiksi Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja muualle, jos se vain voisi tehdä niin.

Iran, Turkki ja Syyria eivät tietenkään katso tätä röyhkeää laajentumista hyvällä. Iran on läsnä Syyriassa presidentti Bashar al-Assadin kutsumana, samoin Venäjä. Kuten Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov aiemmin totesi, kaikki muut ulkomaiset tahot ovat Syyriassa kutsumattomia vieraita, ja heidän tulisi poistua. Israel on pyrkinyt lyömään kiilaa myös Venäjän ja Iranin välille, mutta tuloksetta. Venäjä puolestaan on kritisoinut Israelin uutta kansallisvaltiolakia. Venäjä ei kuitenkaan ole Israelin vihollinen, eikä aio hyökätä tätä vastaan. Emme tiedä mitä suljettujen ovien takana puhutaan, mutta Putin ei ole kuten Neuvostoliiton entinen johtaja, Leonid Brežnev, joka sanoi suoraan: Israelin aggressio myrkyttää koko Lähi-idän ilmapiirin.

Israel on avoimesti myöntänyt, että se piti parempana ISIS-joukkojen ja muiden jihadistien läsnäoloa Golanin kukkuloilla. Mutta nyt nuo joukot on lyöty ja Syyrian armeija on palannut Golanin kukkuloille. Saako Syyrian hallitus ennen pitkää koko maan takaisin haltuunsa Israelin, Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten sabotointiyrityksistä huolimatta? Entä mitä sanovat Golanilla öljyä poraavan Genie Energy-yhtiön Rothschild, Cheney ja Murdoch? Suur-Israelin perustaminen ainakin näyttää viivästyvän. Mutta missä on se taho, joka panee viimein Israelin vastuuseen teoistaan? Ainakaan se ei ole Trump.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s