Lähi-idän tuhoaminen vain jatkuu Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten toimesta. Irak ei riittänyt, myös Libya piti saattaa kaaoksen valtaan, ja jossain määrin myös Egypti. Jemeniäkin ollaan parasta aikaa pyyhkimässä kartalta, mutta Saudi-Arabian veriteoille on länsiliittouman ja Israelin vankkumaton tuki, joten siitäkään ei media Suomessa juuri erityisen kriittisesti kirjoita. Yle taisi sentään mainita, että suomalaisen aseyritys Patrian myymä miehistönkuljetusvaunu olisi ollut käytössä Jemenin sodassa.

Yhdysvallat kumppaneineen on aseistanut jo vuosia Syyriassa mellastavia ”terroristeja”; sitä samaa porukkaa, jonka propagandasta innostuneet, länsimaihin elintasopakolaisina tulleet nuoret miehet tekevät ”mielenterveysongelmista kärsivinä” erinäisiä terroritekoja myös Euroopassa. Turun puukotusten takana oli ISIS-videoista inspiroitunut tekijä, joten siinäkin tapauksessa jäljet voidaan johtaa viime kädessä länsimaiden omiin luomuksiin.

Mitä tulee Syyrian hallituksen oletettuun kemiallisten aseiden käyttöön, tällaista tapahtuu kumma kyllä aina kun Assad on voitolla ja  amerikkalainen senaattori John McCain on tehnyt visiitin Syyrian ”maltillisten kapinallisten” luokse. Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman päästi sammakon suustaan jokin aika sitten mainitsemalla, että länsi halusi luoda wahhabisti-islamin kylmän sodan aikana yhdeksi vastavoimaksi Neuvostoliitolle.

Sillä välin kun länsimedia on viime vuosina systemaattisesti luonut kuvaa Assadista hirmuhallitsijana, Syyrian kansa on ollut toista mieltä. Myös maan kristilliset johtajat ja yksittäisetkin asioista perillä olevat papit  ovat yrittäneet tuoda haastatteluissa esiin tosiasioita, jotka ovat totaalisessa ristiriidassa meille syötetyn virallisen tarinan kanssa. Tällaiset ulostulot eivät ole ylittäneet uutiskynnystä ainakaan täällä Pohjolassa, jossa myös Venäjän toimia pyritään demonisoimaan lehdistön ja ministerienkin toimesta aina kuin vain mahdollista.

Samaan aikaan Israel miehittää Syyriaan kuuluvia Golanin kukkuloita, joilla Genie Energy-niminen yhtiö poraa öljyä. Yhtiön hallitukseen kuuluvat sellaiset taloudellisen ja poliittisen eliitin nimet kuin sijoituspankkiiri ja liikemies Jacob Rothschild, lehtimoguli Rupert Murdoch, Yhdysvaltojen entinen varapresidentti Dick Cheney ja CIA:n entinen nokkamies, James Woolsey. Joten Syyriankin runtelussa taitaa olla lopulta kyse vain viimeistenkin luonnonvarojen keskittämisestä tietyn kansainvälisen ryhmän käsiin. Suomessakin presidentin siunaama kiistelty metsähallituslaki tähdännee siihen, että kaikki voidaan myydä pois.

Roistovaltioiden lista tulisi päivittää uusiksi, mutta läntisen lumedemokratian ja jenkkityylisen vapauden eetoksen nimiin vannovat eivät ole edellämainituista faktoista moksiskaan. Mukavahan se on olla edes aatteellisesti ”voittajan puolella”. Ja Yhdysvaltojen merijalkaväkikin saapuu tankkeineen harjoittelemaan Suomeen taas toukokuussa. ”Suomi kuuluu länteen”, kuten Sauli Niinistö painotti presidentinvaalikampanjoinnin aikana. Niinhän se kuuluu, ainakin potentiaalisena taistelutantereena.